
برزیل بزرگترین کشور تولیدکننده قهوه در جهان است و گفته میشود حدود ۴۰٪ قهوههای جهان در این کشور تولید میشود. در این مقاله نگاهی دقیقتر به ویژگیهای قهوه برزیل میاندازیم.
تاریخچه قهوه برزیل
گفته میشود قهوه برای نخستین بار در سال ۱۷۲۷ توسط فردی به نام فرانسیسکو دوملو پلتا وارد برزیل شد. داستان از آنجایی شروع شد که فرانسیسکو برای حل اختلافات سرزمینی به شهر کایان گینه فرانسه سفر کرد و در این شهر با قهوه آشنا شد. او تصمیم گرفت دانههای قهوه را برای کشت به کشور خود بیاورد اما حاکم گینه اجازه این کار را به او نداد. با این وجود فرانسیسکو از تصمیم خود صرف نظر نکرد و برای آوردن قهوه به کشورش از همسر حاکم گینه که از قضا علاقه زیادی هم به فرانسیسکو داشت کمک گرفت. او دانههای قهوه را در یک دسته گل بزرگ مخفی کرد و به فرانسیسکو داد و به این ترتیب دانههای قهوه به برزیل آورده شد. پس از ورود قهوه به برزیل، به دلیل آب و هوای مناسب، کشت این گیاه به سرعت گسترش پیدا کرد و به دلیل عطر و طعم منحصر به فردی که داشت محبوبیت زیادی در بین مردم بدست آورد. امروزه کشت و پرورش قهوه نقش مهمی در اقتصاد این کشور ایفا میکند و علاوه بر اینکه توانسته سطح درآمد ناخالص ملی را افزایش دهد، درصد بالایی از اشتغالزایی را نیز برای مردم این کشور ایجاد کرده است.
گونههای کشت شده در برزیل
در برزیل انواع و اقسام دانههای قهوه عربیکا و روبوستا (با کیفیت بالا، متوسط و ضعیف) کشت میشود. حدود ۸۰٪ از قهوههای تولید شده برزیل عربیکا و ۲۰٪ باقیمانده روبوستا هستند. پیشنهاد میشود برای تنوع و یک بار هم که شده قهوه روبوستای برزیلی را امتحان کنید.
کشت و پرورش

بسیاری از مناطق کشور برزیل برای کشت و پرورش قهوه مناسب هستند، به همین دلیل این کشور توانسته از نظر تولید و صادرات قهوه مقام نخست را بدست آورد. با این وجود برزیل برای پرورش بهترین و مرغوبترین قهوههای جهان مناسب نیست، زیرا قهوههای این کشور معمولا در ارتفاعات پایین رشد میکنند و همانطور که میدانید میزان کیفیت قهوه با ارتفاعی که در آن رشد میکند رابطه مستقیم دارد. در برزیل برای افزایش کیفیت دانههای قهوه، اغلب از روش دستی برای چیدن میوهها استفاده میشود زیرا فقط جمع کنندههای انسانی آموزش دیده قادر به انتخاب گیلاسهای کاملا رسیده هستند.
ویژگیهای کلی قهوه برزیل
- قهوه برزیل از طعمهای متنوعی برخوردار است اما بطور کلی قهوههای کشت شده در این کشور دارای طعمهایی شیرین، کاراملی، شکلاتی و ادویهای هستند و نسبت به قهوههای تولید شده در مرکز آمریکا و آفریقا طعم بهتری دارند.
- قهوه برزیل اسیدیته و کافئین کمی دارد و برای رست آن معمولا از درجه متوسط یا مدیوم استفاده میشود.
قهوه برزیل برای تهیه چه نوع نوشیدنی مناسب است؟
از آنجایی که تنوع قهوه برزیلی بسیار زیاد است، میتوان از آن هم بصورت تکی و هم ترکیبی برای تهیه انواع و اقسام نوشیدنیهای قهوه استفاده کرد، اما بطور خاص، قهوه برزیل برای تهیه اسپرسو و مشتقات آن از جمله کاپوچینو بسیار مناسب است. (پیشنهاد ما برای تهیه اسپرسو با قهوه برزیلی، ترکیب دو نوع قهوه Santos و Cerrado است که باعث میشود نوشیدنیتان تیرهتر، تلختر و عطر و طعمی فوقالعادهتر داشته باشد)
قهوه و المپیک
در المپیک تابستانی ۱۹۳۲ که به میزبانی لس آنجلس برگزار شد، به دلیل رکود شدید اقتصادی در جهان و مسافت زیاد سفر، بسیاری از کشورها توانایی مالی برای اعزام تیمهای خود را نداشتند. در این دوره تعداد ورزشکاران المپیکی کم بود و فقط ۱۳۳۲ ورزشکار برای شرکت در این رقابتها انتخاب شده بودند. بعضی کشورها تعداد ورزشکاران اعزامی خود را به شدت پایین آوردند، برای مثال چین با ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت فقط بهترین دو میدانیکار خود را فرستاد، اروگوئه و مصر نیز تیمهای یک نفره اعزام کردند و کلمبیا با دو نماینده در این رقابتها شرکت کرد. در این بین برزیلیها ایده خلاقانه دیگری داشتند! آنها تصمیم گرفتند ۶۹ ورزشکار( شامل ۶۸ مرد و یک زن) خود را با کشتی و به همراه ۵۰۰۰۰ کیسه قهوه به کالیفرنیا بفرستند، حمولهها را بین بندرهای ریو و لس آنجلس بفروشند و درآمد حاصل از فروش قهوه را برای تامین هزینههای سفر استفاده کنند. برزیل با این کار توانست ۵۴ نفر از ورزشکاران خود را برای شرکت در بازیهای المپیک از کشتی خارج کند، اما در نهایت پانزده نفر از ورزشکاران به دلیل هزینههای زیاد هرگز در ایالات متحده از کشتی خارج نشدند. آنها در این دوره المپیک هیچ مدالی کسب نکردند اما اگر نبوغ یک ورزش المپیکی بود برزیلیها حتما در آن مدال طلا میگرفتند.