قهوه کشورهای مختلف چه ویژگی‌هایی دارند؟ بهترین قهوه برای کدام کشور است؟

coffeeyarshakhes-(27)

در حالی که کشت و پرورش قهوه در گوشه و کنار جهان بصورت گسترده‌ای وجود دارد و افراد بسیاری روزانه از این نوشیدنی خوشمزه استفاده می کنند، اما معرفی نوع خاصی از قهوه به عنوان بهترین قهوه جهان امکان پذیر نیست، زیرا این امر کاملا نسبی است و به سلیقه افراد و ترجیحات شخصی آن‌ها برمی‌گردد. اما اگر قهوه‌خور حرفه‌ای هستید و دوست دارید درباره مشخصات و ویژگی‌های انواع قهوه در جهان بیشتر بدانید، با ما در ادامه همراه باشید.

قهوه گواتمالا

گواتمالا یکی از بزرگترین کشور‌های تولید کننده گونه عربیکا در جهان است و در صنعت تولید قهوه آمریکای مرکزی، از نظر کیفیت حرف اول را می‌زند. شرایط آب و هوایی متنوع درگواتمالا باعث شده تا قهوه‌هایی متناسب با انواع سلیقه‌ها در این کشور کشت شود و مورد استقبال طیف گسترده‌ای از مردم قرار بگیرد.

تاریخچه قهوه گواتمالا

درختچه قهوه نخستین بار در سال ۱۷۰۰ میلادی به عنوان یک گیاه تزئینی وارد کشور گواتمالا شد، اما تولید انبوه آن در سال ۱۸۶۰ و با مهاجرت اروپاییان به این منطقه آغاز شد. در آن زمان مردم گواتمالا با تشویق دولت شروع به کشت و پرورش قهوه کردند و به دلیل آب و هوای مناسب و خاک حاصل‌خیز، گواتمالا در مدتی کوتاه به یک عنصر مهم در صادرات قهوه تبدیل شد.

ویژگی‌های قهوه گواتمالا

عطر و طعم

بطور کلی قهوه‌های کشور گواتمالا رایحه‌ای گلی و مرکباتی دارند و از طعمی شیرین، شکلاتی و آجیلی با ته مزه‌ تلخ و کاکائویی برخوردار‌اند.

اسیدیته

اسیدیته این قهوه از متوسط تا بالا متغیر است. 

رست

می‌توان از درجه رست لایت تا دارک برای تهیه انواع قهوه گواتمالا استفاده کرد. (به دلیل حفظ طعم‌های منحصر به فرد این قهوه، درجه رست تیره آن برای تهیه اسپرسو بسیار مناسب است.)

قهوه مکزیک

مکزیک بهترین قهوه‌های گونه عربیکا را تولید می‌کند و بخش عمده‌ای از صادرات قهوه آمریکا را تشکیل می‌دهد. 

تاریخچه قهوه مکزیک

گیاه قهوه نخستین بار در اواخر قرن ۱۸ وارد کشور مکزیک شد و مردم ایالت وراکروز شروع به کشت و پرورش دانه‌های قهوه کردند. به تدریج تولید قهوه به سایر مناطق مکزیک از جمله ایالت چیاپاس نیز راه پیدا کرد و به دلیل آب و هوای مناسب تولید آن گسترش یافت. در سال ۱۹۵۴ قیمت انواع قهوه در بازار بین‌المللی افزایش پیدا کرد و قهوه مکزیک به دلیل قیمت مناسبی که نسبت به سایر قهوه‌ها داشت بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و صادرات آن افزایش یافت. امروزه قهوه نقش مهمی در صادرات این کشور ایفا می‌کند و بیش از دو میلیون نفر از راه قهوه کسب درآمد می‌کنند. قهوه‌های مکزیک با توجه به ارتفاعی که در آن کشت می‌شوند از کیفیت‌های متفاوتی برخوردارند و نواحی جنوبی مکزیک از جمله چیاپاس، وراکروز و اوهاکا اصلی ترین مناطق تولید قهوه در این کشور می‌باشند. 

ویژگی‌های قهوه مکزیک

عطر و طعم

بهترین نوع قهوه‌ مکزیک عطری قوی و طعم آجیلی و گاهی شکلاتی دارد و از بادی لطیف و ملایمی برخوردار است.

اسیدیته

نسبتا بالاست.

رست

برای تهیه قهوه مکزیک از درجه رست مدیوم تا دارک استفاده می‌شود.

قهوه اوگاندا

هنگامی که حرف از انواع قهوه به میان می‌آید، کمتر کسی به اوگاندا فکر می‌کند! اما در حقیقت این کشور بخش مهمی از صادرات قهوه در آفریقا را تشکیل می‌دهد. در اوگاندا هر دو گونه قهوه عربیکا و روبوستا کشت می‌شود و افراد زیادی در صنعت قهوه این کشور مشغول به کار هستند. این قهوه برای افرادی که به عطر و طعم نوشیدنی خود بیشتر از کافئین آن اهمیت می‌دهند بسیار مناسب است.

ویژگی‌های قهوه اوگاندا

عطر و طعم

قهوه اوگاندا دارای رایحه چوبی و مرکبات است و طعم غنی، میوه‌ای و شیرین دارد.

اسیدیته

متوسط

کافئین

نسبتا کم

رست

برای تهیه این قهوه بهتر است از درجه رست مدیوم استفاده شود.

قهوه هندوراس

هندوراس یک کشور کوچک در آمریکای مرکزی است که به دلیل شرایط خاص آب و هوایی، انواع قهوه با طعم‌های متنوعی را تولید می‌کنند. با وجود اینکه محصولات این کشور در اکثر قهوه‌های ترکیبی استفاده می‌شود اما اغلب در بین مصرف‌کنندگان ناشناخته است. شرایط مناسب برای رشد قهوه در این کشور باعث شده تا بسیاری از مردم در صنعت قهوه مشغول به کار شوند و از این راه کسب درآمد کنند. 

تاریخچه قهوه هندوراس

درختچه قهوه برای نخستین بار در اوایل قرن نوزدهم وارد کشور هندوراس شد و از آن زمان، کشاورزان این منطقه شروع به کشت و پرورش دانه‌های قهوه کردند اما تا مدت‌ها به دلیل کمبود امکانات حمل و نقل، محصولات آن‌ها فقط در داخل کشور به فروش می‌رسید. از سال ۲۰۰۰ به بعد هندوراس از نظر فروش و صادرات قهوه رشد قابل توجهی کرد و همین امر باعث شد تا کشاورزان به منظور افزایش درآمد تولید قهوه خود را بیشتر کنند.

ویژگی‌های قهوه هندوراس

عطر و طعم

قهوه هندوراس دارای طعم و رایحه‌های بسیار قوی و متنوعی است و قهوه‌های هر منطقه از این کشور از طعم خاص و منحصر به فردی برخوردار اند. خواص طعمی انواع قهوه هندوراس به تفکیک مناطق کشت به شرح زیر است:

  • قهوه کوپان ( دارای عطر و طعم شکلاتی و بادی کامل)
  • قهوه اوپالاکا (بسیار معطر و دارای طعم میوه‌های استوایی مانند تمشک و اسیدیته‌ای مطبوع و ملایم)
  • قهوه مونته‌سیلوس ( دارای عطر میوه‌ای و طعمی شبیه به هلو و پرتقال و اسدیته ملایم)
  • قهوه کومایگوآ (دارای عطر و طعم مرکبات، شیرین و بادی خامه‌ای و اسیدیته‌ای نسبتا بالا)
  • قهوه آگالتا (دارای طعم شیرین و کاراملی و رایحه شکلاتی و اسیدیته‌ای بارز)
  • قهوه ال‌پار‌اوسو( دارای عطر و طعم مرکبات، شیرین و اسیدیته ملایم)

هندوستان

هندوستان بیشتر به تولید چای‌های باکیفیت در جهان معروف است اما جالب است بدانید که میزان تولید قهوه در این کشور بسیار بالاست. قهوه‌های هندوستان اکثرا در ارتفاعات جنوبی این کشور و در کنار ادویه‌جاتی مانند دارچین و هل کشت می شوند و همین امر باعث شده تا قهوه‌های این منطقه از عطر و طعمی قوی و تند برخوردار باشند.

تاریخچه قهوه هندوستان

داستان ورود قهوه به کشور هندوستان به قرن ۱۶ میلادی بر‌می‌گردد. زمانی که یک مسلمان هندی به نام بابا‌بودان برای انجام حج به یمن سفر کرده بود با این نوشیدنی خوش طعم آشنا شد و تصمیم گرفت دانه‌های قهوه را برای کشت با خود به هندوستان ببرد. او متوجه شد که مردم یمن اجازه خارج کردن این دانه‌ها از کشورشان را نمی‌دهند، اما او می‌خواست هر طور شده قهوه را به کشورش ببرد، پس تصمیم گرفت این کار را به‌صورت قاچاقی انجام دهد. او هفت دانه قهوه(به دلیل مقدس بودن عدد هفت در دین اسلام) را در بندر موکا یمن در ریش خود پنهان کرد و با خود به هندوستان آورد و آن‌ها را در باغی در ناحیه چاندراگیری کاشت. امروزه این ناحیه به نام بابا بودان نام گذاری شده است و حدود ۲۰ درصد کل قهوه‌ هند را تولید می‌کند.

ویژگی‌های قهوه هندوستان

عطر و طعم

طعم این قهوه اغلب شیرین و ملایم است و می‌توان مزه جوز هندی، هل و میخک را در آن حس کرد. همچنین قهوه این کشور از نظر طعمی شباهت زیادی به قهوه اندونزی دارد.

اسیدیته

متوسط و ملایم

کافئین

نسبتا زیاد

رست

برای تهیه قهوه هندی می‌توان از درجه رست مدیوم تا دارک استفاده کرد.

قهوه اتیوپی

اتیوپی در صنعت قهوه یکی از قدیمی‌هاست. بیش از هزار سال است که مردم این کشور به کشت و پرورش گیاه قهوه می‌پردازند و حتی مراسم ویژه‌ای برای قهوه برگزار می‌کنند که یکی از رخداد های بزرگ اجتماعی در کشور محسوب می شود. جالب است بدانید اتیوپی از نظر جغرافیایی خاستگاه گونه عربیکا نیز هست!

تاریخچه قهوه اتیوپی

طبق افسانه‌ها، در قرن نهم فردی به نام کالدی که یک چوپان اهل اتیوپی بود متوجه افزایش انرژی بز‌های خود بعد از خوردن میوه‌های قرمز رنگی که روی درختچه‌ای کوچک قرار داشتند شد. کالدی که از تاثیراین دانه‌ها روی بز‌هایش تعجب کرده بود تعدادی از دانه‌ها را به صومعه‌ای برد و قضیه را با راهبان در میان گذاشت. راهبان این دانه‌ها را شیطانی نامیدند و آن‌ها را درون آتش انداختند اما حرارت آتش باعث اتفاق خارق‌العاده‌ای شد و بوی مطبوع قهوه تمام صومعه را پر کرد. راهبان با استشمام عطر بی‌نظیر قهوه در تصمیم خود تجدید نظر کردند و پس از خرد کردن دانه‌ها آن را با آب داغ مخلوط کردند. آن‌ها به تدریج با خواص قهوه به عنوان افزایش دهنده سطح انرژی و هوشیاری آشنا شدند و در مراسمات مذهبی و شب زنده‌داری‌ها از آن استفاده کردند.

ویژگی‌های قهوه اتیوپی

عطر و طعم

قهوه اتیوپی رایحه‌ای قوی دارد و از عطر میوه‌‌ای و گلی برخوردار است.

اسیدیته

نسبتا بالا

رست

برای تهیه قهوه اتیوپی بهتر است از رست مدیوم استفاده شود.

نکته:مناسب‌ترین روش برای دم‌آوری قهوه اتیوپی استفاده از فیلتر است زیرا این قهوه اسیدیته بالا و غلظت کمی دارد. همچنین قهوه اتیوپی برای استفاده در روش کلد‌برو نیز مناسب است.

قهوه اندونزی

با وجود حجم بالای تولید قهوه در اندونزی، اکثر گونه‌های کشت شده در این کشور از گونه روبوستای کم کیفیت هستند اما جالب است بدانید که بخش زیادی از شهرت اندونزی در صنعت قهوه به دلیل یکی از گران‌ترین انواع قهوه جهان به نام «کوپی لواک» است که در این کشور تولید می‌شود.گیاه قهوه نخستین بار توسط استعمار‌گران آلمانی به اندونزی آورده شد و به دلیل شرایط مناسب جوی در این منطقه به کشت آن پرداختند.

ویژگی‌های قهوه اندونزی

عطر و طعم

گفته می شود خواص دانه‌های اندونزی نسبت به سایر قهوه‌ها بیشتر است و بیشترین تنوع طعمی را در بین سایر قهوه‌ها دارد به همین دلیل می‌تواند سلیقه‌های متنوع را پوشش دهد.

اسیدیته

 این قهوه از اسیدیته پایین و بادی سنگین برخوردار است.

کافئین

میزان کافئین این قهوه بالاست و می‌توان برای بالا بردن میزان کافئین در سایر نوشیدنی‌ها از آن استفاده کرد.

رست

می‌توانید از درجه‌های مختلف رست برای قهوه اندونزی استفاده کرد. اگر طعم تلخ قهوه را دوست دارید می‌توانید از درجه رست دارک برای تهیه قهوه اندونزی استفاده کنید و اگر تمایل به طعم ملایم قهوه دارید درجه رست مدیوم برای شما مناسب است.

قهوه کلمبیا

قهوه‌ کلمبیا از قهوه‌های معروف و پر‌مصرف دنیاست و به دلیل عطر و طعم فوق‌العاده یکی از پر طرفدار‌ترین انواع قهوه‌ در جهان محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر به دلیل تغییرات جوی که در این کشور رخ داده قهوه کلمبیا از نظر کیفیت کمی افت پیدا کرده اما با این وجود هنوز هم نقش مهمی در بازار قهوه ایفا می‌کند و حدود ۱۲٪ از کل قهوه‌های جهان متعلق به کلمبیا است.

تاریخچه قهوه کلمبیا

آغاز کشت قهوه در کلمبیا داستان جالبی دارد. از اواسط قرن ۱۶ که گیاه قهوه وارد کلمبیا شد، رهبران مذهبی این کشور مردم را به کشت و پرورش قهوه تشویق می‌کردند، اما مردم به دلیل طولانی بودن زمان باردهی قهوه برای اولین بار(حدود ۵ سال) تمایل چندانی به انجام این کار نشان نمی‌دادند. در آن زمان یک کشیش روستایی به نام «فرانسیسکو رومرو» چاره‌ای اندیشید. او اعلام کرد هر کس که می‌خواهد برای اعتراف به کلیسا برود باید به جای این کار ۴ درخت قهوه بکارد. به این ترتیب مردم شروع به کاشت قهوه در این سرزمین کردند و به دلیل آب و هوای مساعد، کشت قهوه در کلمبیا رونق پیدا کرد.

ویژگی های قهوه کلمبیا

عطر و طعم

قهوه کلمبیا در مناطق مختلفی پرورش می‌یابد و دارای گونه‌های متفاوتی است که هر کدام ویژگی‌های عطری و طعمی خاصی دارند اما بطور کلی، این قهوه دارای طعم متعادل، شیرین، شکلاتی و کاراملی است و رایحه‌ای شبیه به عطر گل و میوه‌های استوایی دارد.

رست

یکی از ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد قهوه کلمبیا این است که به دلیل بادی کاملی که دارد می‌توان برای تهیه آن از درجه رست‌های مختلفی استفاده کرد و در هر درجه از رست طعم جذابی خواهد داشت. اما در اکثر مواقع از درجه رست دارک برای تهیه آن استفاده می‌کنند.

اسیدیته

میزان اسیدیته این قهوه از متوسط تا زیاد متغیر است.

  • کشور کلمبیا به دلیل شرایط جوی و منطقه‌ای خاصی که دارد دارای انواع مختلفی از قهوه با ویژگی‌های منحصر به فرد است. 
  • در کلمبیا ۲۲ منطقه مختلف برای کشت قهوه وجود دارد که بطور کلی به سه گروه تقسیم می شوند. نواحی شمالی (قهوه‌هایی با طعم شکلاتی و آجیلی)، نواحی مرکزی (قهوه‌هایی با طعم گیاهی و میوه‌ای) و نواحی جنوبی ( قهوه‌هایی با طعم مرکبات).

قهوه ویتنام

ویتنام از نظر کشت و صادرات انواع قهوه در جهان مقام دوم را دارد و بیشتر قهوه‌های تولید شده در این کشور را گونه روبوستا تشکیل می‌دهد. همانطور که می‌دانید روبوستا مرغوبیت کمتری نسبت به عربیکا دارد و طعم آن تلخ تر است، به همین دلیل قهوه‌های ویتنام از مرغوبیت چندانی برخوردار نیستند اما از نظر میزان تولید حجم بالایی دارند.

تاریخچه قهوه ویتنام

گیاه قهوه نخستین بار در سال ۱۸۵۷ و توسط فرانسوی‌ها به کشور ویتنام آورده شد و از آن زمان به بعد مردم شروع به پرورش قهوه در این منطقه کردند. تا قبل از کاشت قهوه در ویتنام نوشیدنی اصلی مردم این کشور چای بود، اما با گسترش کشت قهوه در این منطقه، مردم به مرور زمان ذائقه خود را تغییر دادند و به نوشیدن قهوه روی آوردند.

عطر و طعم

این قهوه از عطر نسبتا کمی برخوردار است و طعمی قوی و تلخ شبیه به پلاستیک سوخته دارد. به دلیل مشخصات طعمی خاصی که این قهوه دارد برای تهیه قهوه‌های فوری و یا قهوه‌های ترکیبی از آن استفاده می شود.

اسیدیته

اسیدیته این قهوه نسبتا پایین است.

کافئین

کافئین قهوه روبوستای ویتنامی بسیار بالاست و دو برابر بیشتر از گونه عربیکا کافئین دارد.

رست

معمولا در تهیه قهوه ویتنام از درجه دارک رست استفاده می‌شود.

قهوه برزیل

برزیل بزرگترین تولید کننده انواع قهوه در دنیاست و بیش از ۱۵۰ سال است که با تولید حدود ۶۰٪ از قهوه‌های جهان، یکی از بهترین‌ها در صنعت قهوه محسوب می‌شود. ۸۰٪ از دانه‌های قهوه برزیل عربیکا و ۲۰٪ از آن را روبوستا تشکیل می‌دهد و از آنجایی که قهوه برزیل در ارتفاعات نسبتا پایین رشد می‌کند دانه‌های آن نسبت به سایر قهوه‌ها در کشور‌های با ارتفاع بالا، طعم کمتری دارد.

تاریخچه قهوه برزیلی

گفته می‌شود فردی به نام «فرانسیسکو‌د‌ملو‌پالتا» که برای انجام یک ماموریت سیاسی به شهر گینه در فرانسه سفر کرده بود، پس از نوشیدن قهوه عاشق طعم بی‌نظیر آن شد و تصمیم گرفت این دانه‌ها را برای کشت به کشور خود ببرد، اما حاکم این شهر حاضر نشد تا دانه‌های قهوه را به او بدهد. با این حال فرانسیسکو از تصمیمش صرف نظر نکرد و با طرح نقشه‌ای همسر حاکم را راضی کرد تا چند دانه قهوه را به صورت پنهانی در لا به لای دسته‌گلی قرار دهد و آن را به او بدهد. به این ترتیب دانه‌های قهوه در قرن هجدهم میلادی توسط فرانسیسکو وارد کشور برزیل شدند.

ویژگی‌ های قهوه برزیل

عطر و طعم

قهوه برزیل در ارتفاعات مختلف دارای طعم‌های متفاوتی است، اما بطور کلی این قهوه طعمی شیرین، آجیلی، شکلاتی و فندقی دارد.

رست 

معمولا برای قهوه برزیل از مدیوم رست استفاده می‌شود اما اگر دوست دار قهوه‌های تلخ هستید می‌توانید از دارک رست نیز در تهیه آن استفاده کنید.

اسیدیته

کشور برزیل نسبت به سایر کشور‌های تولید کننده قهوه ارتفاع کمتری دارد و همین امر باعث شده تا دانه‌های قهوه برزیل از اسیدیته کمتری برخوردار باشند.

  • برخلاف اکثر کشور‌های تولید کننده قهوه، در برزیل طی فرایند فراوری دانه‌های قهوه، برای خشک کردن میوه‌ها از نور مستقیم خورشید استفاده می‌شود.
  • این قهوه با وجود کیفیت بالا، قیمت مناسبی دارد و به عنوان قهوه نسبتا ارزان قیمت نیز شناخته می‌شود.
  • برای بهره بردن از عطر و طعم این قهوه لذیذ سعی کنید از قهوه برزیل تازه استفاده کنید، زیرا این قهوه در صورت کهنه شدن طعم خود را از دست می‌دهد. 
  • قهوه برزیل طعمی ملایم دارد، به همین دلیل می‌توان برای متعادل کردن طعم در انواع نوشیدنی‌های قهوه از جمله اسپرسو از آن استفاده کرد.
  • برای تهیه قهوه برزیل موکاپات، فرنچ پرس و دستگاه‌های فیلتری گزینه‌ مناسبی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

منو اصلی