کافه نادری؛ نوستالژی در زندگی مدرن!
در بین کافههای قدیمی تهران، کمتر کسی را پیدا میکنیم که نام کافه نادری را نشنیده باشد. این کافه قدیمی دارای فضای دلنشین و نوستالژیک است و میتواند مکانی آرام و دنج برای خلاص شدن از شر شلوغیهای شهر و صرف یک نوشیدنی خوش طعم باشد. مقاله امروز کافی یار، درباره ویژگیهای منحصر به فرد این کافه جذاب است.
کافه نادری با تاریخ ۵۰ ساله!
کافه نادری تهران، در سال ۱۹۲۷ در خیابان نادری (حمهوری امروزی) توسط یک مهاجر ارمنی به نام «خاچیک مادیکیانس» تاسیس شد. (مادیکیانس برای نشان دادن مهارت خود در مدیریت کافه و ایجاد پاتوقی برای روشنفکران این کافه را راه اندازی کرد.)
کافه نادری به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد، در مدت کوتاهی پس از راه اندازی، بسیار محبوب شد و مورد استقبال طیف گستردهای از افراد قرار گرفت، به همین دلیل مادیکیانس، تصمیم گرفت یک رستوران و بعداً هتلی به همین نام راه اندازی کند. (این رستوران بیشتر غذاهای خارجی سرو میکرد.)
لازم به ذکر است، کافه نادری در دهه ۵۰ به دلایل نامعلوم دچار حریق شد و بخشهای زیادی از آن بطور کامل در آتش سوخت، اما مجددا با معماری مدرنتر بازسازی شد.
امروزه این کافه توسط نوههای خاچیک مادیکیان اداره میشود و همچنان بعد از گذشت ۵۰ سال طرفداران خاص خود را دارد. (کافه نادری در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.)
عدهای از نشستن روی صندلیهای قدیمی و بودن در فضای نوستالژیک این کافه که روزگاری محل حضور شخصیتهای ادبی بیشماری بود لذت میبرند و گاهی شاعران و نویسندگان معاصر از آن بازدید میکنند. (البته چند سال پیش کافه نادری تهران با همان تم سنتی و غربی خود بازسازی شد.)
دنج و نوستالژیک
این کافه در شرق پل کالج در خیابان جمهوری (نادری سابق) واقع شده و به دلیل دکور قدیمی زیبا و طراحی منحصر به فرد، یک گزینه متفاوت و جذاب برای افرادی است که به کافه و کافه گردی علاقه دارند.
دیوارهای کافه نادری با عکسهای قدیمی پوشیده شده و شما میتوانید در حالی که روی آن صندلیهای لهستانی آن نشستهاید و منتظر رسیدن قهوه خود هستید، از مشاهده این عکسهای قاب شده و فنجانهای قدیمی روی میز لذت ببرید.
بخشهای مختلف کافه نادری
مجموعه نادری از سه بخش اصلی کافه، رستوران و هتل نادری تشکیل شده است.
کافه و رستوران شامل دو سالن مجزا است که در مجاورت یکدیگر قرار دارند و ظرفیت آنها مجموعا ۱۴۰ نفر است. (سالن اول، کافه و سالن دوم به عنوان رستوران در نظر گرفته میشود.)
همچنین کنار درب ورودی و در وسط ساختمان یک شیرینی فروشی قرار دارد که چند سالی است تعطیل شده است.
خدمه کافه
تمامی گارسونهای کافه نادری مردان ارمنی بین ۴۰ تا ۵۰ سال هستند که روپوشهای سرخ یا قهوهای و پیشبندهای سفید بر تن دارند.
مسن ترین پیشخدمت کافه نیز «عشقی» نام دارد که نوشیدنیهای مختلف را برای شما سرو میکند.
معماری منحصر به فرد
کافه نادری با تقلید از معماری غربی طراحی شده و دارای سقفهای بلند، کاغذ دیواریهای آنتیک، چراغهای دیواری و صندلیهای چوبی است که محبوبیت آن را دوچندان کرده و با استادی فضایی تاریخی را برای مهمانان خود فراهم میکند.
علاوه بر این، یک حیاط بزرگ با استخری افسانهای در وسط کافه وجود دارد که با درختان بلند احاطه شده و بر زیبایی آن افزوده است.
بیشتر بخوانید: کافههای خاص دنیا را بشناسید؛ خاصترین کافههای دنیا
کافه نادری، عاشقانه و شاعرانه!

این کافه جذاب، از گذشته تا به امروز شاهد قرارهای عاشقانه و خلق آثار هنری بیشماری بوده و هنرمندان و سیاستمداران سرشناسی از جمله نیما یوشیج، صادق هدایت، احمد شاملو، فروغ فرخزاد، بزرگ علوی، هوشنگ ابتهاج، سیاوش کسرایی، فریدون مشیری، جلال آل احمد، سیمین دانشور و بسیاری دیگر، بر روی صندلیهای قهوهای آن مینشستند، روزنامه میخواندند، قهوه مینوشیدند، بحثهای سیاسی و ادبی داشتند و حتی آثار به یاد ماندنی خود را ثبت میکردند.
جالب اینجاست که هرکسی در این کافه جای خود را داشت که حتی در نبودشان هم خالی میماند. (با بازدید از کافه نادری صندلیهایی را خواهید دید که برای همیشه رزرو شدهاند)