
بر خلاف بسیاری از افراد که روز خود را با یک فنجان قهوه داغ شروع میکنند مردم برخی کشورها از جمله هندوستان، صبحها و همراه با وعده صبحانه چای مینوشند. گیاه چای برای نخستین در زمان استعمار بریتانیا وارد هندوستان شد و از آن زمان تا کنون پایه ثابت نوشیدنیهای مردم این کشور محسوب میشود، یکی از محبوبترین نوشیدنیهای بر پایه چای در هندوستان چای ماسالا است که علاوه بر طعم خاص و منحصر به فرد دارای خواص درمانی بیشماری است. در این مقاله به معرفی چای ماسالا و نحوه تهیه آن میپردازیم.
چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا یک نوشیدنی بسیار معطر و پر ادویه است که از ترکیب چای سیاه، شیر، شکر و ادویه خاصی به نام ماسالا تهیه میشود و دارای طعمی تند، قوی و کمی گس است.
کلمه “ماسالا” در لغت به معنای مخلوطی از ادویهها است و برای تهیه آن از انواع مختلفی از گیاهان معطر استفاده میشود.
بطور کلی رایجترین ادویههایی که در تهیه پودر ماسالا مورد استفاده قرار میگیرند عبارتاند از:
- دارچین: ادویهای که به دلیل رایحه قوی، گرم و چوبیاش شناخته میشود و دارای آنتی اکسیدانهای فراوانی است. همچنین این ادویه دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچ نیز است.
- میخک: طعم تند و شیرین ملایمی به چای میدهد و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است.
- هل سبز: دارای رایحهای شیرین و ملایم است، به خوشبو کردن دهان کمک میکند و هضم غذا را بهبود میبخشد.
- زنجبیل: این گیاه به گرم شدن بدن کمک میکند و برای مقابله با حالت تهوع بسیار مفید است. همچنین ضد میکروب و ضد التهاب است و به هضم غذا کمک میکند.
- علاوه بر این، برای تهیه پودر ماسالا میتوان از گیاهانی مانند برگ نعناع، علف لیمو و ادویههایی مانند جوز هندی، دانههای رازیانه، فلفل سیاه و فلفل قرمز نیز استفاده کرد.
فرهنگ نوشیدن چای در هند

با وجود اینکه استفاده از چای و ادویهجات در هند، سنتی هزار ساله است اما عادت مخلوط کردن چای با شیر و شکر برای نخستینبار در بین بریتانیاییها رواج پیدا کرد و پس از مدتی به هند راه یافت.
پس از ورود چای به کشور هندوستان، مردم این منطقه با اضافه کردن ادویه جات مختلف این نوشیدنی را مطابق با ذائقه خود تغییر دادند و به این ترتیب چای ماسالا که اکثر ما با آن آشنا هستیم متولد شد.
این نوشیدنی نمادی از مهماننوازی و خوش آمدگویی در جوامع هندی است و تقریبا در تمامی خانههای هندوستان سرو میشود.
با وجود اینکه مردم هند معمولا غذاها و نوشیدنیهای خود را به همراه ادویهجات مختلف سرو میکنند اما نوع و مقدار استفاده از این ادویهجات از خانوادهای به خانواده دیگر کاملا متفاوت است و بسیاری از خانوادهها ترجیح میدهند که نسخه مخصوص خود از چای ماسالا را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: ماچا چیست؟ طرز تهیه ماچا لاته حرفهای
طرز تهیه چای ماسالا

مواد لازم
- ۳ قاشق غذاخوی چای سیاه
- ۱ عدد چوب دارچین
- ۲ الی ۳ عدد هل سبز
- ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۲ عدد میخک
- ۲ فنجان آب (حدود ۵۰۰ میلیلیتر)
- ۲ فنجان شیر
- زنجبیل رنده شده به میزان دلخواه
- شیرینکننده دلخواه به میزان دلخواه
طرز تهیه
- ابتدا چوب دارچین را به همراه هل، فلفل سیاه و میخک داخل ظرفی مانند هاون بریزید و کمی بکوبید تا به قطعات کوچک خرد شوند.
- آب را درون یک قوری یا قابلمه دستهدار بریزید و اجازه دهید بجوش بیاید.
- ادویههای خرد شده را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه بجوشد.
- پس از گذشت ۱۵ دقیقه چای سیاه را به همراه شیر به ترکیب اضافه کرده و حرارت را کم کنید. ( حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا طعمهای موجود در چای آزاد شوند)
- در مرحله آخر شیرینکنندههای دلخواه را به نوشیدنی اضافه کرده و آن را صاف کنید.
- اگر دوست دارید طعم نوشیدنی شما قویتر باشد مدت زمان بیشتری صبر کنید.
نکات مهم
- میزان و نحوه استفاده از ادویهها بسته به ترجیحات شخصی شما کاملا قابل تغییر است و حتی شما میتوانید از اضافه کردن برخی از آنها خودداری کنید.
- مردم هندوستان بطور سنتی برای تهیه چای ماسالا از چایهای قویتر مانند چای آسام استفاده میکنند اما شما میتوانید از انواع دیگر چای از جمله چای دارجلینگ نیز استفاده کنید.
- اگر قصد دارید در فصل تابستان این نوشیدنی را تهیه کنید بهتر است مقدار استفاده از ادویهجات را کمی کاهش دهید، زیرا استفاده از ادویه گرمای بدن و میزان تعریق را افزایش میدهد.
- اگرچه چای ماسالا به طور سنتی با شیر تهیه میشود، اما اگر طعم نوشیدنیهای شیری را دوست ندارید میتوانید آن را از دستور تهیه نوشیدنی خود حذف کنید. (در این صورت توصیه میکنیم چای ماسالا را با برگهای چای دارجلینگ درست کنید.)
- شما میتوانید چای ماسالا را خنک کرده و تا ۳ الی ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.