coffeeyarshakhes-(168)

قهوه چیست؛ هر چیزی که باید در مورد پر مصرف‌ترین نوشیدنی دنیا بدانید

قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان است و برای بسیاری از مردم، بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره آنها را تشکیل می‌دهد. حتی بسیاری از افراد قسم می‌خورند که بدون آن نمی‌توانند روز خود را شروع کنند. مصرف‌کنندگان این نوشیدنی علی‌رغم ماهیت جهانی آن، در پاسخ به این سوال که قهوه چیست؟ جملات متفاوتی می‌گویند. در این مقاله با ما باشید تا درباره این نوشیدنی محبوب و پرطرفدار بیشتر بدانید.

تاریخچه قهوه

تاریخچه قهوه

قهوه نخستین‌بار در جنگل‌های باستانی واقع در فلات اتیوپی و طبق افسانه‌ها،‌ توسط یک چوپان کشف شد. او پس از خوردن این میوه توسط بز‌ها، متوجه افزایش ناگهانی انرژی گله خود شد. گام بعدی در گسترش فرهنگ قهوه، کشت آن در شبه جزیره عربستان بود. در قرن پانزدهم، این نوشیدنی به‌طور گسترده‌ای در منطقه یمن امروزی کشت می‌شد و پس از آن، به پارس، روسیه، مصر و ترکیه در غرب رسید. این نوشیدنی در خانه‌ها و قهوه‌خانه‌های عمومی از شبه جزیره عربستان تا مدیترانه محبوب شد و قهوه‌خانه‌ها و کافه‌ها به مراکز تبادل اطلاعات در بین مردم تبدیل شدند. گسترش قهوه به سایر نقاط جهان را می‌توان به هزاران زائری که سالانه به شهر مقدس مکه می‌رفتند نسبت داد. حجاج به این نوشیدنی،«شراب عربی» می‌گفتند و در مورد داستان چنین نوشیدنی فوق‌العاده‌ای با هر کسی صحبت می‌کردند. با گذشت زمان، نوشیدنی محبوب عرب‌ها به اروپا گسترش پیدا کرد و بعدا به قاره آمریکا رسید و سپس در قرن هجدهم، به نوشیدنی محبوبِ بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل شد.

آشنایی با گیاه قهوه

گیاه قهوه

بطور کلی، درخت قهوه یک گیاه گرم‌سیری است که در ارتفاعات رشد می‌کند و از گیاهی به نام قهوه و خانواده کوفا (Coffea) به وجود می‌آید. این درخت همیشه سبز است و در زمان و فصل مشخص، بر روی آن شکوفه‌های سفید رنگی ایجاد می شود. سپس این شکوفه‌ها تبدیل به میوه‌هایی به نام چِری (گیلاس) می شوند که در ابتدا به رنگ سبز و پس از رسیدن تغییر رنگ داده و به رنگ قرمز در می‌آیند. کشاورزان چری‌های رسیده را دست‌چین کرده و سپس آن را فراوری و دانه‌ها را از آن جدا می‌کنند. معمولا در داخل هر گیلاس دو دانه سبز رنگ وجود دارد که به اصطلاح قهوه خام نامیده می‌شود.

انواع گونه‌های قهوه

دانه‌های این گیاه به چهار گونه اصلی عربیکا (Arabica)، لیبریکا (Liberica)، روبوستا (Robusta) و اکسلسا (Excelsa) طبقه‌بندی می شوند. از میان این چهار گونه، قهوه‌های عربیکا و روبوستا  دو نوع از دانه‌های پر مصرف در سراسر جهان هستند. 

عربیکا

دانه‌های عربیکا حدود ۶۰٪ از قهوه مصرفی در جهان را تشکیل می‌دهند و در مقایسه با سایر انواع دیگر، گران‌ قیمت تر و از کیفیت بالاتری برخوردارند. اسیدیته عربیکا از سایر قهوه ها بیشتر است.

روبوستا

روبوستا از نظر محبوبیت و میزان مصرف در جهان مقام دوم را دارد. این دانه بیشتر در اندونزی و آفریقا رشد می‌کند و نسبت به عربیکا دوبرابر کافئین دارد. طعم روبوستا تلخ است اما به دلیل عطر و طعم عمیق آن، برای تهیه شات‌های اسپرسو بسیار مناسب است.

لیبریکا

این نوع قهوه از نظر دسترسی کاملا محدود است زیرا بیشتر در کشور فیلیپین رشد می‌کند. گیاه لیبریکا نسبت به عربیکا و روبوستا بلندتر است، دانه‌های بزرگتری تولید می‌کند و در برابر آفات و بیماری‌ها مقاومت بیشتری دارد. طول این گیاه می‌تواند به ۹ متر برسد و دانه‌های آن دارای رایحه‌ای میوه‌ای و نزدیک به گل‌ها هستند. طعم چوبی و دودی این نوع از دانه نیز یکی از اصلی‌ترین ویژ‌گی‌های آن است. به‌عقیده بسیاری، اکسلسا را می‌توان به عنوان یکی از زیرگونه‌های لیبریکا در نظر گرفت.

اکسلسا

دانه‌های اکسلسا تنها حدود ۷٪ از قهوه مصرفی در جهان را تشکیل می‌دهند و فقط در جنوب شرقی آسیا رشد می‌کنند. دانه‌های اکسلسا عطرو طعم میوه‌ای و ترشی دارند.

زیرگونه‌های قهوه

تنها ۴ گونه قهوه در جهان وجود دارد اما شرایط مختلف آب‌و‌هوایی باعث ایجاد انواع متفاوت و منحصر به فرد زیر‌گونه‌های قهوه شده است. موارد زیر به عنوان محبوب‌ترین  و شناخته شده ترین آن‌ها محسوب می شوند.

تایپیکا (Typica)

تایپیکا از زیر‌گونه‌های اصلی و قدیمی عربیکا است که طعم شیرینی دارد و از آن انواع مختلفی از قهوه‌ها به وجود آمده‌اند. این دانه که در آمریکای مرکزی و آسیا کشت می شود، در برابر آفت‌ها بسیار حساس بوده و باردهی پایینی دارد.

بوربُن (Bourbon)

این نوع دانه حاصل یک جهش طبیعی از تایپیکا بوده و از اواسط قرن هجدهم، در جزایر بوربن یافت شد. بوربن طعمی شیرین و پیچیده دارد و تولید آن بسیار کم است.

کاتیمور (Catimor)

این نوع قهوه معمولا با کاتورا و کاتوآ اشتباه گرفته می‌شود، اما کاتیمور از ادغام روبوستا و خانواده تیمور به وجود آمده است. این دانه برعکس سایر نژاد‌های عربیکا، دارای تلخی زیاد و اسیدیته کم است. کاتیمور به عنوان یک نژاد مقاوم در برابر آفت‌های گیاهی به طور گسترده در آمریکای لاتین کاشته می‌شود.

کاتوآی ( Catuai)

این نوع قهوه در آمریکای لاتین کشت می‌شود و به دلیل اندازه کوچک، نسبت به بوربن بار‌دهی بهتری دارد. نگهداری گیاه کاتوآی در برابر آفات و بیماری‌ها راحت‌تر است و میوه‌های رسیده آن به رنگ قرمز و یا زرد هستند. همچنین کیفیت کاتوآی در فنجان، متوسط بوده و دارای اسیدیته بالایی است.

کاتورا (Caturra)

این قهوه یکی از زیرگونه‌های جهش‌یافته بوربن است که اولین بار در کشور برزیل کشف شد و امروزه در کاستاریکا، کلمبیا و نیکاراگوئه کشت می شود. کاتورا دارای اسیدیته کم تا متوسط است و شیرینی و شفافیت آن از بوربن کمتر است.

کلمبیا (Colombia)

قهوه کلمبیا ترکیبی از کاتورا است و به دلیل رشد عالی و طعم منحصر به فرد در دنیا مشهور است. کلمبیا دارای طعمی کلاسیک و کاراملی شکلاتی و ردپایی از میوه‌های گرمسیری مانند توت قرمز است. 

اتیوپی (Ethiopian Heirloom)

این نوع قهوه به دلیل داشتن طعم خاص و بدنه سبک شناخته شده و دارای اسیدیته بالا و عطرو طعمی میوه ای است. این گیاه وحشی است و خواستگاه آن جنگل‌های طبیعی قهوه جنوب غربی اتیوپی است.

گیشا (Geisha)

قهوه گشا (Gesha) یا گیشا زیر گونه‌ای از عربیکا تایپیکا است و به دلیل رایحه و عطر گل‌های بومی در جهان محبوبیت زیادی دارد. گیاه گیشا دارای برگ‌هایی کشیده است و در اتیوپی، اندونزی و آمریکای مرکزی کشت می‌شود.

پاکامارا (Pacamara)

این نوع قهوه از خانواده بوربن و اولین بار در السالوادور کشف شد. پاکاراما دارای طعمی برجسته و ته مزه مرکبات و رایحه گلی است.

تکیسیک (Tekisik)

این زیرگونه، از شاخه بوربن و دارای عطری استثنایی با اسیدیته لایه‌ای و طعمی فوق‌العاده شیرین کاراملی است.

ویلا سارچی(Villa sarchi)

این قهوه حاصل جهش بوربن است و اولین بار در روستای سارچی کاستاریکا کشف شد. ویلا سارچی دارای اسیدیته مطلوب ، طعم میوه‌ای و شیرینی فوق العاده است.

برشته‌کاری (Roast)

برشته کاری قهوه

دانه‌های سبز قهوه، نرم، بی مزه و بوی بدی دارند. فرایند بو دادن، قهوه را خوش طعم ، معطر و ترد کرده و آن را به ماده اولیه نوشیدنی محبوبی که مردم می‌شناسند تبدیل می‌کند. یکی از عوامل مهمی که طعم و کیفیت قهوه را تعیین می کند، درجه برشته کاری یا رست دانه‌ها است که معمولاً براساس رنگ توصیف می‌شود و آن‌را از روشن تا تیره طبقه‌بندی می‌کنند.

رست‌ لایت (Light roast)

رنگ قهوه در این درجه از رست، قهوه‌ای روشن بوده و دارای سطح خشک و فاقد روغن است. دانه‌ها با رست روشن بیشتر عطر و طعم اصلی خود را حفظ کرده و نسبت به سایر دانه‌ها، کافئین بیشتری دارند. در این نوع رست، دانه‌ها را تا دمای ۲۰۵ درجه سانتی‌گراد حرارت می‌دهند.

رست متوسط ( Medium roast)

در این نوع رست نیز سطح دانه‌های قهوه روغنی نیست و میزان کافئین بیشتری نسبت به رست‌های تیره‌تر دارد. دمای مناسب برای این درجه از رست بین۲۱۰ تا ۲۱۹درجه سانتی‌گراد است. رست متوسط دارای عطر و طعم و اسیدیته متعادل است و رنگ قهوه‌ای ملایمی دارد.

رست متوسطِ تیره (Medium-dark roast)

در این درجه از رست سطح دانه‌ها کمی روغنی است و رنگ تیره‌تر و طعمی غنی‌تردارکه کمی به تلخی می‌زند. همچنین دانه با این نوع رست دارای وزن سنگین‌تری نسبت به رست‌های روشن‌تر است.

دارک رست (Dark Roast)

دارک رست رنگی شکلات مانند و حتی سیاه دارد و دارای سطحی براق و روغنی و طعم تلخ و سوخته است. کافئین موجود در دانه‌های قهوه دارک رست به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و برای تهیه اسپرسو مناسب است. دمای لازم برای این نوع رست بین ۲۴۰ تا ۲۴۵ درجه سانتی‌گراد است.

آسیاب یا گرایند

گرایند قهوه

پس از بو دادن قهوه، دانه‌های آن باید آسیاب یا گرایند شوند. تجهیزات مختلفی برای آسیاب و خرد کردن انواع قهوه با توجه به روش‌های مختلف دم آوری وجود دارد و به طور کلی  دانه‌ها در هفت سطح گرایند یا آسیاب می‌شوند.

آسیاب بسیار درشت (Extra Coarse Grind)

آسیاب خیلی درشت معمولا برای تهیه کولد بورو و در دستگاه تادی (Toddy brewer) و کابوی کافی استفاده می شود.

آسیاب درشت (Coarse Grind)

این سطح از آسیاب که به اندازه نمک دریایی است بیشتر در دستگاه فرنچ پرس و همچنین عملیات کاپینگ یا چشیدن قهوه مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی دیگر از استفاده‌های این نوع آسیاب قهوه‌ساز پروکولاتور است که هنوز در ایران به رسمیت شناخته نشده است.

آسیاب نسبتا درشت (Medium coarse grind)

این آسیاب که درجه آن به اندازه دانه‌های شن است، بیشتر برای دستگاه‌های کافه‌سولو و کمکس استفاده می‌شود.

آسیاب متوسط (Medium Grind)

برای دستگاه‌های قهوه‌ساز خانگی از این درجه آسیاب استفاده می‌شود. توجه داشته باشید اگر برای تهیه نوشیدنی در دستگاه قهوه‌ساز خود از فیلتر استفاده می‌کنید درجه آسیاب را کمی ریزتز کنید.

آسیاب نسبتا ریز (Medium Fine Grind)

از این‌ درجه آسیاب بیشتر برای قهوه‌سازهای سایفون و ایروپرس و قهوه ساز‌های مخروطی استفاده می شود.

آسیاب نرم یا ریز (Fine)

برای استفاده در دستگاه اسپرسو‌ساز، موکاپات و استاوتاپ مناسب است. البته میزان آسیاب برای اسپرسو‌ساز کمی ریزتر از موکاپات است.

آسیاب خیلی ریز (Extra Fine or SUper Fine)

این آسیاب ریزترین درجه آسیاب است و در آن دانه‌ها بطور کامل پودر می‌شوند. این درجه آسیاب در تهیه قهوه ترک و قهوه عربی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دم کردن قهوه

روش های دم کردن قهوه

دم کردن قهوه، به فرآیند ریختن آب داغ بر روی دانه‌های آسیاب شده و عصاره‌گیری ماده محلول در دانه‌ها گفته می‌شود. همانطور که قهوه را در آب گرم دم می‌کنند، صدها ترکیب منحصر به فرد از دانه‌های آسیاب شده استخراج می‌شود. ترکیبات عصاره‌گیری شده از دانه‌های حاوی کافئین، اسیدها، قندها، لیپیدها و کربوهیدرات‌هاست. حلالیت و عصاره‌گیری به طیف وسیعی از فاکتورها از جمله خصوصیات ژنتیکی دانه، محتوای مواد معدنی، اندازه آسیاب، درجه برشته شدن (گرایند) و روش دم آوری بستگی دارد. از روشهای مختلفی می توان برای تهیه قهوه استفاده کرد مانند استفاده از پرکولاتور، فیلتر کافی، فرنچ‌پرس یا دستگاه اسپرسوساز. در ادامه به برخی از روش‌های پرطرفدار در دم‌آوری اشاره می‌کنیم.

جوشاندن

یکی از روش‌های سنتی دم کردن، جوشاندن است. در این روش ابتدا پودر را به همراه آب داخل ظرف مورد نظر می‌ریزند و اجازه می‌دهند که مخلوط آب و قهوه  بجوش بیاید. به دلیل نبودن فیلتر در این روش، نوشیدنی دارای تفاله‌هایی است که در ته فنجان ته نشین می‌شود. 

غوطه وری (Pour Over)

دم کردن به روش غوطه وری مستلزم آن است که قهوه به طور کامل در آب غوطه ور شده و با گذشت زمان،  توسط آب عصاره‌گیری شود. در این روش از ابزار‌های مختلفی مانند فرنچ پرس، ایروپرس (AeroPress) و سایفون (Siphon) استفاده می‌شود. در این روش تنها کافیست آب اضافه کنید و منتظر بمانید تا فنجان شما آماده شود. نوشیدنی‌هایی که به این روش تهیه می‌شوند باید فیلتر شوند و فاقد تفاله هستند.

دم‌آوری تحت فشار (اسپرسو) 

در این روش دم‌آوری، می‌توان با عبور دادن آب پر فشار از داخل دانه‌های گرایند شده قهوه، نوشیدنی‌ای با کیفیت تهیه کرد. اسپرسو یکی از نوشیدنی‌های پرطرفداری است که با استفاده از این روش تهیه می شود. از اسپرسو می‌توان تعداد زیادی نوشیدنی مختلف تهیه کرد که به قهوه‌های بر پایه اسپرسو مشهورند.

بیشتر بخوانید: انواع نوشیدنی قهوه

روش قطره‌ای

قهوه‌ساز‌های قطره‌ای استاندارد، یکی از پر‌کاربرد ترین نوع قهوه‌ساز‌ها در سراسر جهان هستند. نوشیدنی تهیه شده توسط این دستگاه، همان قهوه فرانسه است. در این دستگاه آب درون یک محفظه جداگانه به جوش می‌آید و بعد از جوش آمدن از محفظه‌ای که پودر در آن قرار دارد عبور می‌کند و به داخل فنجان یا ظرف مخصوص آن می‌ریزد. در این روش‌ها، آب دائما از میان دانه‌های پودرشده در حال عبور است.

ایروپرس

این روش دم کردن با استفاده از یک استوانه شیشه‌ای انجام می‌شود که دارای یک پیستون صافی دار است. قبل از پایین آمدن پیستون، پودر و آب به مدت چند دقیقه با هم ترکیب می‌شوند سپس نوشیدنی آماده شده در قسمت بالایی استوانه قرار می‌گیرد.

قهوه در فرهنگ‌های مختلف

فرهنگ قهوه

امروزه قهوه بخشی از فرهنگ‌ کشورهای مختلف شده و در مناطق مختلف جهان به روش‌های متفاوتی دم‌آوری و مصرف می‌شود؛ ایتالیایی‌ها عاشق اسپرسو هستند و هر زمانی در طول روز اسپرسو می‌نوشند. کاپوچینو نیز یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار در ایتالیا است، اما این نوشیدنی فقط صبح‌ها و قبل از صبحانه مصرف می‌شود و خوردن آن در زمان‌های دیگر چندان مرسوم نیست.

قهوه ترک نوعی روش دم کردن است که توسط ترک‌ها و برای مهمانان خود سرو می‌شود و به دلیل اینکه آسیاب دانه‌ها در این نوشیدنی بسیار ریز است، در ته فنجان تفاله گل آلودی باقی می‌گذارد. آنها از این تفاله‌های برای گرفتن فال قهوه استفاده می‌کنند.

استرالیایی‌ها و نیوزیلندی‌ها یک نوشیدنی بر پایه اسپرسو به نام فلت وایت دارند. ویتنامی‌ها از قهوه شیرین ویتنام لذت می برند و در اتریش قهوه وین وجود دارد. در کشور کانادا نیزعده‌ای از مردم قهوه خود را با تخم‌مرغ دم می‌کنند!

کاپینگ قهوه و تعیین کیفیت

کاپینگ قهوه

تولیدکنندگان قهوه، واردکنندگان، باریستاها و…با بو و مزه کردن قهوه، آن را به‌صورتی حرفه‌ای بررسی و ارزیابی می‌کنند. چشیدن قهوه یک روش کارآمد برای کنترل کیفیت و درجه بندی نمونه‌ دانه‌ها از مناطق مختلف جهان است. باریستاهای حرفه‌ای از روشی خاص برای ارزیابی کیفیت قهوه استفاده می‌کنند تا بهترین و خوش طعم‌ترین قهوه را برای مشتریان‌شان به ارمغان بیاورند. مراحل چشیدن یا کاپینگ قهوه به شرح زیر است:

  • ابتدا قهوه را بو می‌کنند.
  • سپس مقداری آب جوش با دمای حدود ۹۳ درجه سانتی‌گراد را بر روی پودر می‌ریزند و آن را کاملا با آب اشباع می‌کنند. 
  • حدود چهار دقیقه زمان می‌دهند تا پودر در فیلتر غوطه‌ور بماند.
  • در این بین آرومای کراست ( لایه‌ای از قهوه آسیاب شده در بالای فنجان) را امتحان می‌کنند. (برای تست آرومای کراست باید حواستان باشد فنجان را بهم نزنید تا کراست از بین نرود.)
  • پس از چهار دقیقه، با یک قاشق سطح قهوه را سه بار به‌هم می‌زنند تا کراست با قهوه مخلوط شود. پس از چشیدن هر قهوه& قاشق آبکشی می شود تا طعم قهوه‌ها بر یکدیگر تاثیر نگذارد.
  • وقتی قهوه به دمایی رسید که امکان چشیدن آن وجود داشت قاشق را داخل فنجان برده و نوشیدنی را به همراه کمی هوا وارد دهان می‌کنند.(هوا باعث می شود حس بویایی شما بهتر عمل کند.)
  • سپس در مورد امتیازات، مقایسه یادداشت های چشایی و ایجاد نظرات کلی در مورد قهوه  با یکدیگر بحث می‌کنند.
  • اگر یک نمونه قهوه نمره بسیار خوبی گرفت، از واردکنندگان و اپراتو‌ر‌های کافی شاپ انتظار می‌رود که تعداد بیشتری از آنها را سفارش دهند.

فواید قهوه برای بدن

فواید

متخصصان بهداشت در مورد فواید نوشیدن این نوشیدنی برای سلامتی توافق دارند و معتقدند، نوشیدن منظم قهوه می‌تواند باعث افزایش طول عمر شود.

افزایش سطح انرژی

قهوه حاوی ماده محرکی به نام کافئین است که یک ماده جادویی محسوب می شود! وقتی قهوه می‌نوشید، کافئین در جریان خون جذب شده و به مغز می‌رود. هنگامی که به مغز رسید، انتقال دهنده عصبی آدنوزین را مسدود می‌کند و منجر به افزایش انتقال‌دهنده‌های عصبی نوراپی‌نفرین و دوپامین و شلیک نورون‌ها می‌شود.

کمک به چربی‌سوزی

کافئین یک ماده فعال در اکثر مکمل‌های چربی سوز است. کافئین با افزایش سوخت و ساز بدن، تأثیری بسزا در چربی‌سوزی دارند. برخی از تحقیقات حاکی از تأثیر ۳۰ درصدی کافئین بر سطح چربی‌سوزی است.

مواد مغذی

یک فنجان از این نوشیدنی حاوی اسید پانتوتنیک، ریبوفلاوین، پتاسیم، منگنز، نیاسین و منیزیم است. افرادی که روزانه چندین فنجان قهوه مصرف می‌کنند مقدار قابل توجهی از این مواد مغذی را دریافت می‌کنند.

دیگر مزایای قهوه

این نوشیدنی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که نوشیدن آن بطور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد. این نوشیدنی همچنین خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را هم کاهش می‌دهد؛ بیماری پارکینسون، یک بیماری تخریب عصبی در اثر مرگ نورون‌های مولد دوپامین ایجاد می‌شود. مطالعات نشان داده است که مصرف منظم این نوشیدنی خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد.

مطالعه دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۱۱ نشان داد که نوشیدن ۴ فنجان قهوه در روز خطر افسردگی را حدود ۲۰٪ کاهش می‌دهد. همچنین ادعا می شود که این نوشیدنی پرطرفدار می‌تواند از فرد در برابر سرطان روده بزرگ محافظت کند.

افرادی که از رژیم غذایی استاندارد غربی استفاده می‌کنند، آنتی اکسیدان‌های زیادی از میوه‌ها و سبزیجاتی که می‌خورند دریافت نمی‌کنند. آن‌ها بسیاری از آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز را از قهوه‌ای که چند بار در روز می‌نوشند می‌گیرند.

چرا باید قهوه بنوشیم؟

کافئین یک ماده محرک ملایم است که بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد. وقتی کافئین به مقدار متوسط مصرف شود، تاثیرات مثبتی بر روی بدن و ذهن افراد دارد.

همچنین اگر بعد از غذا قهوه میل کنید، به هضم غذا کمک می‌کند. مختصصان پزشکی ۴۰۰ میلی گرم کافئین را به عنوان مقدار مطمئن برای مصرف روزانه بزرگسالان در نظر می‌گیرند اما به زنان باردار توصیه می‌شود در طول روز فقط ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف کنند که معادل یک تا دو فنجان قهوه است.

مطالعات نشان داده است که نوشیدن چهار تا پنج فنجان قهوه در روز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. قهوه باعث آرامش اعصاب می‌شود و افراد پس از نوشیدن آن به دلیل ویژگی‌های تحریک کننده‌ای که بر بدن دارد، بسیارآرام‌تر می‌شوند. حتی برخی افراد وقتی قهوه روزانه خود را نمی‌نوشند علائمی مانند ترک مواد مخدر را تجربه می‌کنند.

قهوه بهترین نوشیدنی برای صبحانه است. از نظر بیشتر افراد صبحانه بدون یک فنجان از این نوشیدنی کامل نخواهد شد. در طول زمستان یک فنجان قهوه بهترین دوست شماست، مخصوصا برای گرم شدن در یک شب بسیار سرد زمستانی!

مضرات قهوه برای سلامتی

ضررها

تاثیرات کافئین بر روی بدن افراد متفاوت است. برخی افراد نسبت به این نوشیدنی حساسیت دارند و خوردن آن برای آن‌ها ناراحتی معده و یا سردرد ایجاد می‌کند. برخی نیز پس از نوشیدن یک فنجان از این نوشیدنی دچار اختلال در خواب می‌شوند. همچنین ممکن است برخی افراد با مصرف حدود چهار فنجان قهوه در طول روز دچار تنگی حرکات قلبی یا تپش قلب شوند. علاوه بر این، نوشیدن بیش از حد قهوه نیز می تواند منجر به بی‌خوابی شود.

حقایق جالب درباره قهوه

حقایق جالب در مورد کافی
  • قهوه محوب‌ترین نوشیدنی جهان است و سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود. آمریکایی ها هر روز بیش از ۴۵۰ میلیون فنجان قهوه می‌نوشند. 
  • بیش از نیمی از آمریکایی‌های بالای ۱۸ سال ( حدود ۱۰۷ میلیون نفر) هر روز قهوه می‌نوشند. بطور متوسط، یک آمریکایی هرروز سه و نیم فنجان قهوه مصرف می‌کند.
  • از اواخر قرن ۹ مردم در ارتفاعات اتیوپی در حال جوشاندن دانه‌های آسیاب‌شده برای تهیه یک نوشیدنی بودند.
  • بیش از ۵۰ کشور دنیا قهوه را  بصورت تجاری تولید می‌کنند.
  • استارباکس، کافی‌شاپی است که در سال ۱۹۷۱ در سیاتل افتتاح شد و بیش از ۶۰۰۰ مرکز فروش در ایالات متحده دارد. استارباکس اکنون در ۳۶ کشور جهان فروشگاه‌ها دارد.
  • بیش از ۲۵ میلیون پرورش دهنده قهوه در جهان وجود دارد.
  • قهوه با رست تیره، کافئین کمتری نسبت به قهوه با رست روشن دارد.
  • اسکاندیناویایی‌ها بیشترین سرانه مصرف قهوه در جهان را دارند.
  • مردم فنلاند هر روز بیش از ۴ فنجان قهوه می‌نوشند.
  • این دانه‌ها بعد از روغن به عنوان ارزشمند‌ترین صادرات کشورهای درحال توسعه است.
  • این گیاه حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین دارد. این در حالی است که یک فنجان چای دارای ۷۰ میلی‌گرم کافئین و بیشتر نوشابه‌ها کمتر از ۵۰ میلی‌گرم کافئین دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.