کرم کارامل ( Crème caramel) چیست؟ هر آنچه باید درباره این دسر پرطرفدار بدانید
کرم کارامل یک دسر بسیار معروف فرانسوی است که به دلیل زیبایی، طعم منحصر به فرد و طرز تهیه آسان، در منو اکثر کافهها و رستورانها به چشم میخورد، این دسر نه تنها یک گزینه عالی برای رستورانهای شلوغی است که در طول روز پذیرای مشتریان زیادی هستند، بلکه همه افراد میتوانند آن را در منزل تهیه کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرند. در این مقاله با کافی یار همراه باشید تا درباره این دسر جذاب و طرز تهیه آن بیشتر بدانید.
کرم کارامل چیست؟
کرم کارامل ( Crème caramel) یک دسر محبوب بر پایه کاستارد با ظاهری صاف و ابریشمی است که بر روی آن یک لایه کاراملی نرم و براق قرار گرفته و از آنجایی که در تهیه آن از تخم مرغ استفاده میشود، حالتی ژلهای و جامد دارد.
به بیان ساده کرم کارامل، کاستردی است که در ظرفی پوشیده از شکر کاراملی پخته شده و وقتی آن را از قالب خارج میکنید، بر روی آن لایهای از سس ایجاد میشود.
این دسر به روشها و اشکال متفاوتی تهیه و سرو میشود اما نسخه فرانسوی آن (که معروفترین شکل آن است) ترکیبی از تخم مرغ، شیر، خامه، شکر و وانیل است. (لازم به ذکر است این دسر در برخی کشورها مانند ایتالیا همراه با شکلات و یا زنجبیل سرو میشود)
یکی از منحصر به فرد ترین ویژگیهای کرم کارامل این است که در عین سادگی بسیار خوش طعم و کاربردی است و میتوان آن را پنج روز داخل یخچال نگهداری کرد.

اطلاعات تغذیهای
- ۲۶۷ کیلوکالری
- ۷ گرم چربی اشباع
- ۲ گرم کربوهیدرات
- ۴۶ گرم قند
- ۰ فیبر
- ۸ گرم پروتئین
تاریخچه
بر خلاف تصور عامه که کرم کارامل را یک دسر فرانسوی میدانند، در مورد منشاء این دسر اطلاعات زیادی وجود ندارد و همزمان فرانسویها، انگلیسیها و اسپانیاییها ادعا میکنند که مخترعان اصلی آن هستند.
طبق شواهد موجود پس از آن که نیشکر توسط اعراب به اروپا آورده شد، آشپزهای اسپانیایی یک دسر کرمی لطیف و شیرین به نام “کاتالانا” اختراع کردند که شباهت زیادی به کرم کارامل داشت، با این حال، نسخه فرانسوی این دسر که از اواخر قرن بیستم در رستورانهای فرانسوی محبوب شد، شباهت بیشتری به کرم کاراملهای امروزی دارد و به لطف سرآشپز “آگوست اسکوفیه” که نام او به خاطر مدرن کردن غذاهای فرانسوی در تاریخ ثبت شده، از دهه ۱۹۳۰ کرم کارامل یکی از اصلی ترین دسرها در منو بسیاری از رستورانها بوده است و تا امروز یک دسر کلاسیک محبوب در پاریس و بسیاری از نقاط جهان محسوب میشود.
تفاوت کرم کارامل با کرم بروله
هر دو دسرهای بر پایه کاستارد هستند که با استفاده از تخم مرغ و شیر به شکل مشابهی تهیه میشوند، اما تفاوت آنها در نسبت استفاده از تخم مرغ و شیر است که همین امر باعث ایجاد دسری خامهای و پودینگ مانند (کرم بروله) یا دسر ژلاتین مانند (کرم کارامل) میشود.
طرز تهیه کرم کارامل

مواد لازم
- ۱ فنجان شیر
- ۳۰۰ میلیلیتر خامه غلیظ
- ۵ عدد تخم مرغ
- ۱ فنجان شکر
- وانیل به مقدار لازم
طرز تهیه
- ابتدا شکر را در ظرف دلخواه بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید تا بطور کامل آب شود. ( در این مرحله کنارههای ظرف را با برس شیرینی پزی مرطوب کنید تا از تشکیل کریستال جلوگیری شود)
- سپس حرارت را کم کرده و ۵ تا ۷ دقیقه صبر کنید، تا رنگ شکر به کهربایی تیره تغییر کند. (زمانی که لبههای آن شروع به طلایی شدن کرد، ظرف را بچرخانید تا یکدست شود)
- پس از تغییر رنگ شکر، بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید، خامه را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید، سپس آن را در کف ظرف سرو بریزید.
- در مرحله بعد فر را با دمای ۱۴۰ تا ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- شیر را به نقطه جوش برسانید.
- تخممرغها را به همراه شکر در ظرفی بریزید و کمی با همزن بزنید تا تغییر رنگ دهد، سپس شیر داغ را کم کم و در چند مرحله به ترکیب اضافه کنید.
- پس از مخلوط شدن، مواد را در یک ظرف تمیز صاف کرده و وانیل را اضافه کنید.
- مخلوط را با احتیاط بر روی کارامل بریزید.
- قالبها را درون یک قابلمه حاوی آب جوش قرار دهید، به طوری که نصف قالب شما توسط آب جوش احاطه شود.
- قابلمه را درون فر قرار دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا کاستاردها کاملا سفت شوند.
- پس از پخت کامل کرم کارامل، قالبها را درون ظرف حاوی آب سرد قرار دهید و پس از خنک شدن از قالب جدا کنید.
- نوش جان!
نکات مهم
- بهتر است برای آماده شدن کاستارد خود به جای تعیین زمان پخت (چون دمای فرها متفاوت است) هر چند دقیقه یکبار ظاهر آن را بررسی کنید و هنگامی که مرکز کاستارد شروع به تکان خوردن و لرزش کرد آن را فر خارج کنید.
- برای سرو این دسر بهتر است قالبها را پس از خروج از فر داخل ظرفی حاوی آب سرد قرار دهید.
- هنگام جداسازی دسر از قالب بهتر است، یک چاقوی تیز را چند بار به آرامی دور لبههای قالب بکشید تا دسر به راحتی جدا شود.
- یکی از مهمترین نکات در تهیه کرم کارامل این است که هنگام گرم کردن شیر، آن را به نقطه جوش نرسانید و فقط تا زمانی که بخار از آن بلند شود، شیر را گرم کنید.
- بهتر است شیر داغ را به آرامی و در چند مرحله به خمیر تخممرغی اضافه کنید و تمام مدت هم بزنید، این تکنیک برای اجتناب از بریده شدن تخم مرغها ضروری است!
- هنگام تهیه سس کارامل از به هم زدن شکر و آب خودداری کنید، زیرا هم زدن زیاد موجب جمع شدن شکر میشود، اما پیشنهاد میکنیم پس از تغییر رنگ شکر، قابلمه را کمی بچرخانید.
- به یاد داشته باشید، اگر دسر شما طعمی تخم مرغی دارد، به این معنی است که کاستارد خود را بیش از حد پخته اید.