قهوه السالوادور چیست؟ بررسی ویژگی‌های کلی قهوه السالوادور

hreye5r

السالوادور کوچک‌ترین کشور آمریکای مرکزی و نوزدهمین تولید‌کننده بزرگ قهوه در جهان است که در میان متخصصان صنعت قهوه، به کشت قهوه عربیکا با کیفیت بالا معروف است. این منطقه همچنین خاستگاه دو گونه از با ارزش‌ترین گونه‌های قهوه یعنی پاکاس (Pacas) و پاکامارا (Pacamara) نیز هست. در این مقاله به معرفی قهوه السالوادور و ویژگی‌های کلی آن می‌پردازیم.

تاریخچه قهوه السالوادور

گیاه عربیکا، نخستین بار در اواسط قرن هجدهم به السالوادور آورده شد و از آن زمان تا اواخر قرن نوزدهم، نقش مهمی در تاریخ و توسعه این کشور ایفا کرد، به طوری که در سال ۱۹۲۰، صادرات قهوه ۹۰ درصد تجارت کل این منطقه را تشکیل می‌داد و محرک اقتصادی قابل توجهی بود. (در دهه ۱۹۵۰، صادرات قهوه یکی از منابع اصلی درآمد مردم این کشور بود.)

قهوه السالوادور در اوایل دهه ۱۹۷۰ به اوج خود رسید و به عنوان یک قهوه با کیفیت بالا در سراسر جهان شناخته شد و رتبه چهارم را در بین تولیدکنندگان قهوه به خود اختصاص داد.

با این حال السالوادور نتوانست برای مدت طولانی از موفقیت خود لذت ببرد و در پایان دهه ۱۹۷۰ دچار آشفتگی اجتماعی و سیاسی بزرگی شد. این آشفتگی بسیاری از کشاورزان قهوه را که در مناطق درگیری، زندگی و کشاورزی می‌کردند آواره کرد.

متاسفانه بیست سال بعد و پس از پایان جنگ داخلی، درست زمانی که صنعت قهوه السالوادور در حال بازسازی بود، زنگ قهوه حدود ۵۰ درصد از محصولات آن‌ها را از بین برد.

حدود ده سال طول کشید تا کشاورزان این منطقه، از طریق آزمون و خطا بتوانند دوباره محصولات قهوه سالم تولید کرده و به شیوه‌های پایدارتری روی آورند.

در سال ۲۰۱۵، شورای قهوه سالوادور یک برنامه ۵ ساله برای بهبود کیفیت قهوه، افزایش شناخت جهانی و تشویق مصرف داخلی ارائه کرد و در نهایت در سال ۲۰۱۹، موفق شد حدود ۵۴۶۰۰۰ کیسه قهوه صادر کند که کمتر از ۲ درصد از صادرات السالوادور است.

در فصل قهوه ۲۰۲۱-۲۰۲۲، السالوادور بار دیگر به تولیدکننده و صادرکننده اصلی تبدیل شد و اکنون نوزدهمین کشور بزرگ تولید کننده قهوه در جهان است.

بیشتر بخوانید: قهوه کشورهای مختلف چه ویژگی‌هایی دارند؟ بهترین قهوه برای کدام کشور است؟

ویژگی‌های کلی

قهوه السالوادور
  • ارتفاع رشد:۱۲۰۰ – ۱۵۰۰ متر از سطح دریا
  • انواع عربیکا: بوربون، پاکاس، پاکامارا، کاتورا، کاتوای، کاتیسیک
  • دوره برداشت: اکتبر – مارس
  • نحوه فرآوری: مرطوب، خشک شده در آفتاب
  • رایحه: شیرین (میوه‌ای)، گلی، ادویه‌ای
  • طعم: شیرین (عسل)، مرکبات (نارنگی)، شکلات
  • بادی: گرد
  • اسیدیته: روشن، شیرین

مناطق کشت

السالوادور یک مناطق کوهستانی با خاک آتشفشانی غنی و مواد مغذی است و بهترین شرایط را برای رشد قهوه دارد.

این کشور علیرغم منطقه جغرافیایی کوچکش، دارای تنوع منطقه‌ای در حال رشد است و مزارع قهوه آن در کوه‌ها و دامنه‌های انبوه با پوشش گیاهی جنگلی سرسبز، سایه تاریک و ارتفاعات زیاد قرار دارند.

تقریباً تمام قهوه‌های السالوادور عربیکا هستند و ۹۵ درصد آن‌های در سایه کشت می‌شوند.

بوربون، پاکامارا و پاکاس سه گونه رایج قهوه السالوادور هستند که در هشت منطقه اصلی رشد می‌کنند. ( بیش از ۶۰٪ قهوه‌های السالوادور از گونه بوبون هستند.)

معروف ترین منطقه کشت قهوه در السالوادور رشته کوه آپانکا-ایلام توپک است که ارتفاع آن از ۵۰۰ تا ۲۳۶۵ متر است.

این منطقه در غرب کشور واقع شده و شامل آتشفشان سانتا آنا است که خاک آتشفشانی غنی آن برخی از بزرگترین مزارع قهوه السالوادور را در خود جای داده است.

تینی السالوادور نیز جایگاه مهمی در جامعه جهانی قهوه کسب کرده است و بسیاری از قهوه‌های صادراتی آن فوق العاده با کیفیت هستند. 

همچنین قهوه‌های سطح متوسط ​​السالوادور شامل دانه‌های قهوه با رشد بالا از گونه‌های قهوه بوربون و پاکامارا است که هر دو به دلیل طعم و عطر ملایم و دلپذیر و در عین حال زنده و پیچیده خود متمایز هستند.

بالاترین عیار قهوه السالوادور (Strictly High-Grown SHG) نام دارد که ۱۲۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند.

ارتفاع این قهوه‌ها باعث می‌شود که آنها کندتر رشد کنند و به آنها فرصت بیشتری برای جذب مواد مغذی و ایجاد بهترین طعم ممکن را می‌دهد. (قهوه‌هایی که بین ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ متر رشد می‌کنند به عنوان High Grown طبقه‌بندی می‌شوند.)

ویژگی‌های طعمی

قهوه‌های کشت شده در مناطق مختلف السالوادور به دلیل شرایط متنوع رشد و فرآوری، ممکن است از نظر طعم و اسیدیته کمی متفاوت باشند، با این حال اکثر آن‌ها بادی خوب، اسیدیته ملایم و شیرینی عسلی دارند و یک گزینه عالی برای تولید قهوه‌های ترکیبی محسوب می‌شوند.

قهوه السالوادور در عین حال که شباهت‌هایی با قهوه مناطق همسایه مانند کاستاریکا، هائیتی و قهوه‌های باکیفیت گواتمالا دارد، طعم شیرین، پیچیده و متفاوت‌تری از خود نشان می‌دهد و کام شما را با نت‌های ملایم و شیرین می‌پوشاند.

نکته: بطور کلی، قهوه‌های کشت شده در این منطقه نسبت به قهوه‌های معمولی آمریکای مرکزی نرم‌تر هستند و اسیدیته کمتری از خود نشان می‌دهند.

بهترین روش‌های دم‌آوری

قهوه سالوادور نسبتاً انعطاف‌پذیر است و با بسیاری از سبک‌های دم‌آوری طعم خوبی ایجاد می‌کند، اما دو روش محبوب برای دم‌آوری این قهوه، روش پوراور و اسپرسو است.

ترکیب آسیاب ریز با روش قطره‌ای، طعم‌های پیچیده، ظریف و میوه‌ای را به بهترین شکل نشان می‌دهد، در حالی که یک اسپرسو با رست تیره، شیرینی عسلی را که قهوه السالوادور با آن تعریف می‌شود برجسته می‌کند.

سخن پایانی

قهوه السالوادور برای مدت طولانی در میان باریستا‌ها و کافی‌لار‌ها، قهرمانی ناشناخته بوده و در چند سال اخیر با بازگشت به دنیای قهوه مجددا در میان تمام دوست داران آن محبوبیت پیدا کرده است.

این دانه‌های بسیار شیرین بر خلاف سایر همتایان خود در آمریکای مرکزی اسیدیته ملایمی دارند و با طعم‌های لذت بخش و متعادل تجربه بی‌نظیری از قهوه برای شما ایجاد می‌کنند، پس اگر به دنبال کشف طعم‌های جدید هستید و دوست دارید روز خود را با نوشیدن یک فنجان قهوه قوی و متفاوت آغاز کنید قهوه السالوادور بهترین انتخاب برای شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

منو اصلی